Finał akcji SMACZNIE, ZDROWO, KOLOROWO
3 czerwca w Hotelu Tobaco w Łodzi we wczesnych godzinach popołudniowych odbędzie się finał akcji SMACZNIE, ZDROWO, KOLOROWO.
Smacznie, Zdrowo, Kolorowo to akcja propagująca wspólne spędzanie czasu podczas przygotowywania i spożywania rodzinnego posiłku. Przewodnim wydarzeniem promującym akcję jest organizowany cyklicznie konkurs na potrawę przyrządzaną wspólnie przez rodziców z dziećmi. Konkurs Smacznie, Zdrowo, Kolorowo sprzyja przede wszystkim pogłębianiu relacji rodzic – dziecko oraz rozbudzaniu pasji gotowania.
Dotychczas odbyły się cztery kulinarne spotkania poświęcone: sałatkom i przystawko, zupom, deserom oraz rybom. Potrawy przygotowywane są wyłącznie z naturalnych składników. Należy przyznać, że akcja jest zaskakująco dobrze odbierana. Uśmiech, zaangażowanie dzieci i rodziców sprawia nam ogromną satysfakcję – jako organizatorom akcji.
Obecnie trwają przygotowania się do organizacji finałowego odcinka, w którym ma uczestniczyć Robert Makłowicz, szef kuchni Hotelu Tobaco oraz Marin Stachecki z restauracji „U Szwajcara”. Swoją obecność zapowiedzieli również: Jolanta Chełmińska – Wojewoda Łódzki, Jacek Grudzień – szef TVP Łódź, przedstawiciel koncernu Unilever oraz aktorzy z Teatru Nowego między innymi Sławomir Sulej.
9 finałowych drużyn będzie miało do wykonania pełen zestaw obiadowy: przystawkę lub sałatkę, zupę, danie główne oraz deser. Najmłodszy uczestnik konkursu ma 6 lat.
Szczegóły na: www.smacznie.edu.pl