28 lutego zapraszamy na warsztaty kulinarne dla dzieci w wieku od 4 do 10 lat, organizowane przez Fundację Zwalcz Nudę oraz BioBazar. Są to spotkania, na których dzieci łatwo przekonają się, że zdrowo znaczy pysznie.
Zajęcia są prowadzone na terenie warszawskiego BioBazaru, dzięki czemu mamy stały dostęp do najlepszych, ekologicznych produktów. W trakcie warsztatów rodzice mogą pomagać swoim dzieciom lub spędzić czas w najbardziej BIO miejscu Warszawy.
O CZYM? PODPŁOMYKI!
Najstarszy z chlebów znanych ludzkości – prosty podpłomyk z mąki i wody będzie naszą bazą do poszukiwania różnych smaków. Podpłomyk z ziołami? Z pełnej mąki? Z mąki orkiszowej? Z oliwą czy z masłem? Gruby czy cienki? Wszystkie będą pyszne! Nasze hasło na sobotę – lubię placki!
KTO PROWADZI? Monika Węgrzyn jest dziennikarką od lat propagującą zdrowy styl życia. Współpracowała z magazynem „Moda na zdrowie”, a obecnie prowadzi dział kuchni w magazynach „Żyjmy dłużej” i „Superlinia”. Pisze też w magazynie dla rodziców „Gaga”. Współpracuje z programem Miasta Warszawy „Wiem, co jem”. Brała udział w warsztatach dla edukatorów kulinarnych prowadzonych przez fundację „Szkoła na widelcu”. Mama trójki dzieci w bardzo różnym wieku. Miłośniczka kaszy jaglanej i innych tradycyjnych smaków kuchni polskiej.
ZAPISY: www.zapisynawarsztaty.pl
POLUB NAS NA FB: https://www.facebook.com/WarsztatyDlaDzieciZN
Więcej informacji: http://www.zwalcznude.eu/warsztaty-1/warsztaty-kulinarne-o-zdrowym-%C5%BCywieniu/
CENA:
– 15 PLN – przy płatności przelewem do wtorku do godz. 12:00 przed sobotnimi warsztatami – konieczne przesłanie potwierdzenia mailem na adres: warsztaty@zwalcznude.pl,
– 20 PLN – przy płatności gotówką na miejscu.
Warsztaty odbywają się pod honorowym patronatem Rzecznika Praw Dziecka.