Głodni Przygód to wakacyjna inkarnacja Szkoły Gotowania Dla Dzieci Little Chef. Od lat promujemy ideę turystyki kulinarnej dla dzieci i młodzieży.
Od 10 lat organizujemy obozy kulinarno-żeglarskie dla młodzieży na Mazurach. Dzieci pływają jachtami i razem ze skipperami gotują potrawy z całego świata. Rejsy mają za zadanie pokazać dzieciom, że żeglarstwo jest wspaniałym sposobem spędzania wolnego czasu. Chcemy również otworzyć dzieci na nowe smaki, pokazać im, że gotowanie w plenerze to wspaniała rozrywka. Uczymy samodzielności, odpowiedzialności. W trakcie rejsu mamy kilka warsztatów z lokalnymi szefami kuchni w mazurskich restauracjach. Wybieramy takich szefów kuchni, którzy opowiadają dzieciom o tradycyjnej kuchni mazurskiej i gotują z nimi lokalne potrawy.
Głodni Przygód to również stacjonarne kolonie kulinarne dla dzieci młodszych w Pucku. Nazywamy je Porto-Pucko. Jak zawsze, głównym hasłem naszych kolonii są kulinaria. Codziennie, razem z dziećmi przygotowujemy posiłki i dania z całego świata. Nasz dostawca dowozi nam codziennie świeże produkty do gotowania. Dzieci wspólnie z opiekunami przygotowują wszystkie posiłki w ciągu dnia. Mamy do dyspozycji specjalną salę warsztatową, która jest przeznaczona tylko dla naszej grupy. Wewnątrz przy stołach roboczych warsztaty będą codziennie prowadzili szefowie kuchni, którzy na co dzień pracują w Szkole Gotowania Little Chef.