Nowość Hochland Polska to ser stworzony do przyrządzenia m.in. tostów, grzanek, zapiekanek czy w końcu pysznych burgerów, które od miesięcy królują we wszystkich rankingach na najbardziej trendy dania. Dobry burger nigdy nie wyjdzie z mody, a Hochland proponuje najwyższej jakości, praktyczne rozwiązanie dla wszystkich, którzy uwielbiają ciągnący się, pełen smaku i aromatu ser w daniach na gorąco.
Ser gruby w plastrach Hochland BURGER & TOAST to specjalny gatunek sera – Cagliata, w formie grubych plastrów. Pod wpływem temperatury topi się, a jednocześnie pozostaje ciągnący, aromatyczny i znakomity w smaku, czyli taki, jaki powinien być idealny ser podawany na ciepło!
Nowy ser Hochland powstał z myślą o wszystkich, którzy przygotowują posiłki w domu, oczekują doskonałej jakości produktów oraz wygodnych i szybkich rozwiązań w atrakcyjnej formie. Zgodnie z trendem na nowo odkrywamy przyjemność płynącą z gotowania w domu, a wspólne przyrządzanie posiłków z rodziną czy znajomymi to przede wszystkim miła forma spędzania wolnego czasu.
Znakomity, oryginalny smak i uwielbiany przez wszystkich efekt ciągnącego się sera – to główny atut nowego sera żółtego Hochland. Ponadto ser ten nie zawiera konserwantów i powstaje wyłącznie z polskiego mleka, które pochodzi od krów karmionych paszą niemodyfikowaną genetycznie.
Z tym serem przygotujesz domowe, zdrowe i przepyszne przekąski – już dziś wypróbuj przepis na burgera z pikantną salsą warzywną i serem Hochland! Ten przepis z pewnością zaostrzy Twój apetyt na soczyste danie.
Burger wołowy z pikantną salsą i serem
Składniki:
• 2 bułki do hamburgerów
• ser BURGER & TOAST Hochland
• 300 g mielonej wołowiny (z antrykotu, rostbefu lub łopatki)
• sól morska
• świeżo mielony pieprz
• odrobina mąki
• tłuszcz do smażenia (olej ryżowy)
• kilka listków ulubionej sałaty (opcjonalnie)
Salsa:
• 1 średniej wielkości pomidor
• 1/2 małej cukinii
• 1/2 małej papryki żółtej
• 1 mała szalotka
• 1 mała papryczka chili
• sok z 1/4 cytryny lub 1/2 limonki
• odrobina oliwy
• łyżeczka musztardy dijon
• sól i pieprz do smaku
• posiekane zioła np. szczypiorek, kolendra, natka pietruszki, do smaku
Sposób przygotowania:
Przygotować salsę: pomidora, cukinię i żółtą paprykę pokroić w małą kostkę (z pomidora usunąć gniazda nasienne). Szalotkę i chili drobno posiekać, dodać z resztą składników do warzyw, wymieszać i odstawić.
Burgery:
Z mięsa uformować dwa burgery (niezbyt wysokie i dość duże, z lekkim wgłębieniem na środku – burgery skurczą się podczas smażenia), oprószyć solą, pieprzem i mąką. Na gorącej żeliwnej patelni rozgrzać mocno olej, smażyć burgery około 2,5 minuty z każdej strony, ale obracając je co 30 sekund. W ostatnich sekundach przykryć burgera plastrem Hochland BURGER & TOAST. Wyłączyć ogień, nakryć przykrywką i poczekać do momentu, aż ser ładnie się roztopi. Zdjąć z patelni.
Bułkę* przekroić na pół, spód wyłożyć sałatą, na niej ułożyć burgera z serem, a na nim porządną porcję salsy. Przykryć wierzchem bułki.
*Bułkę można przed podaniem delikatnie podpiec w piekarniku lub na patelni
Smacznego!
Ser żółty Hochland BURGER & TOAST to nowość, której sprzedaż wsparta będzie szeroką kampanią promocyjną. Hochland Polska planuje kampanię w prasie fachowej. Równolegle prowadzona będzie kampania online (reklamy desktopowe oraz seria krótkich form filmowych na jednym z najbardziej zasięgowych portali kulinarnych) oraz kampania mobile. Aktywności promocyjne dopełnią działania public relations, obejmujące współpracę z influencerami, wysyłki kreatywne do mediów online i offline. Kampania promująca nowość wystartuje już wkrótce i potrwa do października br.