Składniki:
• 12–20 ugotowanych jajek przepiórczych
• 3 średnie polskie pomidory
• 2 ugotowane ziemniaki
• 200g ugotowanego czarnego ryżu, ewentualnie jaśminowego lub basmati
• chili, imbir i czosnek – utarte w moździerzu
• pół pęczka kolendry
• 1 cebula
• przyprawy: szczypta garam masala, kminu rzymskiego, ziaren kolendry, ziaren czarnej gorczycy, kurkumy – w zależności od dostępności przypraw zestaw może się zmieniać
Na suchej patelni prażymy przyprawy tak długo, aż zacznie się z nich wydobywać charakterystyczny aromat. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na oleju na osobnej patelni, dodajemy posiekane pomidory, obrane jajka, podprażone przyprawy, chili, imbir, czosnek i pokrojone w grubą kostkę ziemniaki. Całość dusimy około 5–10 minut. Podajemy z ryżem i świeżą kolendrą.