Jarmark Produktów Regionalnych po raz kolejny zawita do Portu Łódź. W dniach 18-21 sierpnia klienci będą mogli skosztować lub zakupić swojskie wędliny, sery, chleby, miody, wędzone ryby oraz piwo. Amatorzy uczty w staropolskim stylu będą w siódmym niebie. Na stoiskach zlokalizowanych przy sklepie IKEA znajdą regionalne przysmaki w tym wędliny, oscypki, piwo, pieczywo i ryby. Uciechą dla podniebienia wszystkich miłośników słodyczy będą z pewnością krówki, a wielbicielki błyskotek zatrzymają się na dłużej przy stoiskach z niepowtarzalną autorską biżuterią. Jarmark Produktów Regionalnych to okazja, aby poznać nowe smaki. Warto podczas weekendowych zakupów, zaopatrzyć się w smaczną i co najważniejsze, pozbawioną konserwantów żywność – mówi Emilia Lange- Cichocka, menadżer działu marketingu Portu Łódź. Produkty wytwarzane według tradycyjnej receptury zyskują coraz większe uznanie konsumentów ceniących doskonały smak i wysoką jakość produktów spożywczych. Kromka tradycyjnie wypieczonego chleba podanego ze staropolską wędliną z pewnością przywoła odwiedzającym sielską atmosferę polskiej wsi.
Jarmark Produktów Regionalnych
16 sierpnia 2011