Poranna mleczna kawa na dobry początek dnia, „un caffe” – jak powie prawdziwy Włoch – czyli espresso po obiedzie , a może mocna kawa dla pobudzenia zmysłów wieczorową porą? Teraz wszystkich przyjemnych doznań wynikających z picia kawy dostarczy firma Miele, która wprowadziła do oferty nowe mieszanki kaw: Black Edition – One for All, Black Edition – Espresso, Black Edition – Café Crema oraz bezkofeinową kawę Black Ediotion – DECAF.
Nowe mieszanki kaw są doskonałym uzupełnieniem oferty ekspresów Miele. Dzięki nowym kawom Black Edition każdy, niezależnie od preferencji, przygotuje kawę, która zaspokoi jego oczekiwania. Spośród nowych mieszanek można wybrać tę, w której specjalna kompozycja ziaren najlepiej pasuje do wybranego rodzaju kawy. Oprócz walorów smakowych przygotowanych naparów kawowych, na uwagę zasługują również warunki, w jakich powstaje kawa. Pochodząca z upraw ekologicznych prowadzonych zgodnie z zasadą fair trade kawa Miele Black Edition, posiada certyfikat EU Organic Farming.
Starannie wyselekcjonowane, ręcznie zbierane ziarna gwarantują najwyższą jakość kawy. Kawa palona jest w niskiej temperaturze (do 200 oC) przez dłuższy czas (do 20 minut) w prywatnej palarni założonej przez w 1936 roku przez Heinricha Voillmera, specjalizującej się w produkcji kaw premium.
W ofercie Miele znajdziemy uniwersalną kawę Black Edition – One For All, przeznaczoną do wszystkich rodzajów kaw, składającą się w 100% z ziaren Arabica. Jest to idealna kawa, która posłuży do przygotowania espresso, czarnej kawy, jak również kaw z dodatkiem mleka. Jej ziarna pochodzą z Kolumbii, Nikaragui, Hondurasu i Brazylii. Cechuje ją delikatny, jedwabisty i kremowy aromat, który doskonale pobudzi zmysły do działania podczas zabieganego dnia. Dla miłośników prawdziwego espresso, firma Miele proponuje Black Edition – Espresso. To idealna kawa do przygotowania wyśmienitego espresso, która zawiera 80% ziaren Arabica i 20% ziaren Robusty, nadającej jej goryczkowego smaku.
Ziarna Arabica użyte w tej mieszance pochodzą z Columbii, Hondursu i Brazylii, zaś Robusta wywodzi się z Indii. Cechuje ją delikatny aromat z nutą czekolady i odrobiną ostrości. Drugą kawą zawierającą 100% ziaren Arabica jest Black Edition – Café Crema. Dzięki ziarnom pochodzącym z Etiopii, Kolumbii i Peru, przyrządzimy aksamitne café crema o subtelnym, kwiatowym i owocowym aromacie. Zwolennikom kawy bezkofeinowej Miele oferuje kawę Black Edition – DECAF. Jest to idealna kawa do przygotowania espresso oraz mlecznych naparów. Bardzo intensywny aromat espresso oraz delikatny, jedwabisty, z nutą owocową aromat kawy café crema zapewniają ziarna Arabica pochodzące z Kolumbii. Dekofeinizacja następuje poprzez delikatny, biologiczny proces.
Nowe mieszkanki kaw Miele doskonale sprawdzą się w ekspresach wolnostojących, jak i do zabudowy firmy Miele. Wybór odpowiedniego rodzaju kawy do ulubionego naparu kawowego zapewni jeszcze większe doznania płynące z delektowania się wyśmienitym smakiem
i wspaniałym aromatem.