Chcąc połączyć pasję pedagogiczną z zamiłowaniem do kulinariów, Księgaręka stworzyła nowy cykl warsztatów „Ka W Ka”. Na tych spotkaniach kreatywność posłuży do działań w kuchni. Kuchnia to miejsce, w którym wiele można się nauczyć. Mali uczestnicy poszerzą tam zdolności manualne, uwrażliwią zmysły, poznają różne kultury. Podczas wspólnego gotowania, w profesjonalnie wyposażonej kuchni, będą uczyć się pracy zespołowej oraz odpowiedzialności za powierzone im zadania. Twórcza praca w kuchni może rozwinąć nieodkryte talenty, nauczyć organizacji miejsca pracy i wpoić zasady dobrego wychowania. Księgarękowa Kuchnia to Kuchnia całego Świata. W zajęciach wezmą udział profesjonalni kucharze. Oprócz warsztatów kulinarnych będą odbywać się spotkania z autorami książek kucharskich.
Zajęcia w Księgarekowej Szkole Kulinarnej KaWKa przeznaczone są dla dzieci od 2 -12 lat (2 – 4 latki zapraszone są z rodzicami). Menu i stopień trudności zajęć opracowany został pod okiem kucharzy i pedagogów, tak aby w kuchni wykorzystać umiejętności i możliwości zarówno najmłodszych jak i najstarszych dzieci. Każde spotkanie to nowe dania i więcej zdobytych umiejętności. Uczestnicy nauczą się kroić, siekać, ugniatać ciasta drożdżowe, piec bagietki, smażyć mięsa, podawać do stołu, jeść według zasad dobrego wychowania. Zajęcia odbywać się będą w profesjonalnie wyposażonej kuchni.
ORGANIZACJA:
1) ZAPISY: Dzieci zapisujemy na cały cykl zajęć / Cykl to 4 lub 5 spotkań
2) DNI I GODZINY: zapisując dzieci do Szkoły Kulinarne wybierają Państwo WTORKOWE lub NIEDZIELNE cykle.
3) Każdy uczestnik otrzymuje zestaw MINI KUCHARZA (akcesoria profesjonalnego kucharza)
4) ZAPISY: W celu rezerwacji miejsca w Szkole Kulinarnej KaWKa, należy wysłać wiadomość e-mail zawierającą imię, nazwisko i wiek dziecka na adres: ksiegareka@ksiegareka.com