Manufaktura Cukierków to najbardziej kolorowe i najsłodsze miejsca w Warszawie, w którym cukiernicy spełniają marzenia małych i dużych. Metoda wytwarzania cukierków z ciekawymi wzorami i zakręconych lizaków ma ponad 400 lat. Wszystkie słodycze robione są ręcznie, bez użycia maszyn.
Wyroby nie zawierają konserwantów, glutenu ani laktozy.
Pokazy Wytwarzania Cukierków
W lokalu przy ul. Nowy Świat 21 o każdej pełnej godzinie, odbywają się Pokazy Ręcznego Wytwarzania Cukierków, w trakcie których cukiernicy pokazują i opowiadają, w jaki sposób powstają oparte na siedemnastowiecznej recepturze, barwne karmelki z małym obrazkiem w środku.
Każdego odwiedzającego czeka słodki poczęstunek ciepłymi jeszcze cukierkami prosto z produkcji!
Wstęp i udział są bezpłatne. Na Pokazy Wytwarzania Cukierków nie trzeba się zapisywać, wystarczy odwiedzić lokal przy ul. Nowy Świat 21 i delektować się niesamowitym zapachem i smakiem karmelowych słodyczy. sdlc models
Warsztaty Kręcenia Lizaków
Przy ul. Tamka 49 (wejście od ul. Ordynackiej) codziennie o godzinach: 11:0-0-17:00 (w niedziele od 12:00), odbywają się Warsztaty Kręcenia Lizaków. To niepowtarzalna okazja, by wcielić się w rolę cukiernika i samodzielnie stworzyć własnego, wyjątkowego i bajecznie zakręconego lizaka. Na warsztaty nie trzeba się zapisywać, wystarczy przybyć na kilka minut przed rozpoczęciem Warsztatów (przed każdą pełną godziną).