MENU BEZ GLUTENU W TAMICE
Tamika przystąpiła do programu MENU BEZ GLUTENU. W Polsce w szybkim tempie rośnie liczba osób, które z powodów zdrowotnych muszą unikać glutenu. Chcąc stołować się poza domem, niestety natrafiają na poważna barierę – brakuje miejsc gdzie mogłyby bezpiecznie zjeść bezglutenowy posiłek. Tamika, wychodząc na przeciw oczekiwaniom klienta, dołączyła do programu i przygotowała smaczne menu bez glutenu np. naleśniki wytrawne i na słodko, makarony z sosem wegetariańskim i mięsnym, tosty dla dzieci i dorosłych. Program prowadzi Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
KUCHNIA TAMIKI to zdrowy, smaczny i pełnowartościowy posiłek. Zasada slow food obowiązuje w Tamice od początku, z menu można wybrać wiele dań wegetariańskich, z naturalnych produktów. Kuchnia proponuje tylko zdrowe, smaczne i ekologiczne jedzenie. W Tamice dzieci nie jedzą batoników, chipsów, żelków i innych fast foodów. Oferowane produkty nie zawierają konserwantów, antybiotyków i ulepszaczy. Każdy składnik jest starannie wybierany i łączony z innymi by stworzyć lekkostrawne, ożywcze i smaczne danie. Wolska 44 to miejsce, które świadomie promuje ważne aspekty codziennego życia. Naturalna żywość pozytywnie wpływa na dobry rozwój dzieci i samopoczucie dorosłych. Szczególnie polecamy, pyszne naleśniki, wykonane z mąki bezglutenowej lub bez jajek, na mleku ryżowym z dodatkami słodkimi (np. prażonymi jabłuszkami) i wytrawnymi. Naszym atutem są duże porcje eko sałatek np. Toskańska, Grecka, Morska. Świetnie skomponowane produkty w stylu fusion polane wieloskładnikowymi sosami. W karcie znajdą się energetyczne zupy, wyborne tosty z pieczywa bezglutenowego, smaczne makarony orkiszowe lub razowe, zdrowe i odżywcze zestawy śniadaniowe. W Tamice również nie brakuje słodkości, szef kuchni szczególnie poleca, jogurt naturalny bez laktozy z musli, świeżymi owocami i syropem z agawy. Do deserów polecamy wyśmienitą kawę, smoothies i soki ze świeżych owoców.
Kuchnia Tamiki posiada również bogatą ofertę cateringową. Przygotowujemy posiłki i desery na przyjęcia i imprezy organizowane w miejscach prywatnych, dowozimy catering na szkolenia, konferencje w wybrane przez Państwa miejsce w Warszawie i okolicy. Menu cateringowe przygotowujemy indywidualnie, stosując się do potrzeb klienta, często doradzamy przy wyborze oferty.
W Tamice, dla miłośników kuchni prowadzimy warsztaty kulinarne, przygotowujemy posiłki, pieczemy ciasta, komponujemy sałatki i uczymy co warto jeść i jakie produkty wybierać.