Doskonale sprawdzą się w tej roli płatki zbożowe od Lubelli, które są nie tylko pyszne, ale także pełne wartościowych składników. Łączą one w sobie wysokiej jakości składniki – bo Lubella czerpie ze zboża wszystko co najlepsze! Płatki tej marki są pozbawione oleju palmowego i syropu glukozowego, natomiast zawierają pełne ziarno będące znakomitym źródłem cennego dla naszego organizmu błonnika. Stanowią również bogactwo witaminy B1 i wartościowych minerałów tylko z natury, takich jak np.: mangan, fosfor, cynk czy żelazo. Dzięki temu, sięgając po płatki śniadaniowe od Lubelli, możemy mieć pewność, że to doskonała propozycja na wartościowe śniadanie dla najmłodszych!
Do wyboru mamy pyszne, chrupiące: Choco Kulki, Choco Muszelki, Miodo Kółka, Cinisy, Choco Piegołaki. Każda propozycja to naturalna porcja wartościowej energii dla Twojego dziecka!
Płatki zbożowe Lubella Miodo Kółka – chrupiące, aromatyczne płatki BEZ syropu glukozowego i BEZ oleju palmowego, powstałe z pełnoziarnistej mąki pszennej i owsianej oraz naturalnego miodu. Zawierają wartościowe minerały tylko z natury: żelazo, miedź, mangan i fosfor. Są też źródłem cennego błonnika. Wystarczy mleko lub jogurt, by łatwo i szybko zamienić je w pyszne śniadanie dla naszej pociechy.
Płatki zbożowe Lubella Choco Kulki – chrupiące, pełnoziarniste płatki, które powstały z mąki pszennej i naturalnego kakao. Choco Kulki są BEZ syropu glukozowego i BEZ oleju palmowego. Zawierają także błonnik i cenne minerały prosto z natury: fosfor, żelazo, mangan, cynk i witaminę B1. Podanie płatków z ulubionym mlekiem, jogurtem czy owocami daje możliwość tworzenia różnorodnych i smacznych kompozycji.
Płatki zbożowe Lubella Choco Muszelki – chrupiące, kakaowe płatki śniadaniowe z wysokogatunkowej i pełnoziarnistej mąki pszennej oraz prawdziwego kakao. Choco Muszelki są BEZ syropu glukozowego i BEZ oleju palmowego. Zawierają także błonnik i cenne minerały prosto z natury: fosfor, żelazo, mangan, miedź i witaminę B1. Podanie płatków z ulubionym mlekiem, jogurtem czy owocami daje możliwość tworzenia różnorodnych i smacznych kompozycji.
Lubella płatki zbożowe Choco Piegołaki – chrupiące, pełnoziarniste płatki, które powstały z mąki pszennej i naturalnego kakao. Choco Piegołaki są BEZ syropu glukozowego i BEZ oleju palmowego. Zawierają błonnik i dostarczają organizmowi minerały prosto z natury: fosfor, żelazo, mangan, miedź. Podanie płatków z ulubionym mlekiem, jogurtem czy owocami daje możliwość tworzenia różnorodnych i smacznych kompozycji.
Lubella płatki zbożowe Cinisy – chrupiące, pełnoziarniste płatki, które powstały z mąki pszennej i prawdziwego cynamonu. Cinisy są BEZ syropu glukozowego i BEZ oleju palmowego. Zawierają błonnik i dostarczają organizmowi minerały prosto z natury: fosfor, mangan. Podanie płatków z ulubionym mlekiem, jogurtem czy owocami daje możliwość tworzenia różnorodnych i smacznych kompozycji.
Budyń jaglany z chrupiącą niespodzianką
3 porcje:
– płatki zbożowe Lubella Miodo Kółka
– 100 g kaszy jaglanej (około pół szklanki)
– szklanka mleka ryżowego
– łyżka ciemnego kakao banany
Kaszę płuczemy i sparzamy wrzątkiem. Następnie zalewamy podwójną ilością wody i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień, przykrywamy i gotujemy 12 minut, aż woda się wchłonie. Możemy to zrobić dzień wcześniej i rano podgrzać ją tylko z mlekiem. Wtedy, przyrządzenie budyniu zajmie nam nie więcej, niż kanapek. Ugotowaną miksujemy z mlekiem ryżowym i kakao. Nakładamy do miseczek i dodajemy pokrojone plasterki banana i garść płatków zbożowych Lubella Miodo Kółka.
Kokosowy omlet z płatkami zbożowymi Lubella Choco Muszelki
1-2 porcje:
– jajka- 3 szt.
– płatki zbożowe Lubella Choco Muszelki
– 1/2 szklanki cukier trzcinowy
– 3 łyżeczki mąka pszenna
– 1 czubata łyżka wiórki kokosowe
– 2 czubate łyżki + do posypania
– masło klarowane- do posmarowania patelni
Do podania:
– ricotta
– 2 łyżki świeże figi- 2-3 szt.
– miód- do polania
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na pianę, a żółtka ubijamy z cukrem na jasną i puszystą masę. Do ubitych żółtek wsypujemy mąkę, wiórki kokosowe i mieszamy. Dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy całość. Masę przekładamy na patelnię wysmarowaną masłem, a na wierzch sypiemy porcję Choco Muszelek. Smażymy na bardzo małym ogniu! W momencie kiedy spód się dobrze zetnie, a wierzch jeszcze delikatnie będzie ‚luźny’, należy omlet delikatnie zsunąć na talerz, a następnie zakryć patelnią i odwrócić- tak, aby omlet umieszczony był z powrotem na patelni. Smażymy około minuty. Podajemy z ricottą, świeżymi figami, skrapiamy miodem i posypujemy wiórkami i płatkami zbożowymi Lubella Choco Muszelki.