Odpowiedź jest prosta: odpowiedni squad!
Każdy ma swój sprawdzony sposób na spędzanie wolnego czasu pod chmurką. Jedno jest pewne. Polacy uwielbiają imprezy plenerowe, podczas których króluje wspólne grillowanie. Gdy tylko robi się ciepło, spotykamy się na garden party na działkach, w przydomowych ogrodach, na miejskich plażach czy w parkach. Przyrządzamy pyszne grillowe smakołyki, rozkoszujemy się słońcem i dobrym towarzystwem. Bo to właśnie odpowiedni squad gwarantuje udaną zabawę!
Na grilla najlepiej jest zaprosić najlepszy squad w Polsce – Ketchup Squad Kotlina, który marka powołała do życia w ramach nowej platformy komunikacyjnej! Ketchup Squad to grupa sześciu nieszablonowych i zabawnych superbohaterów. Tworzą ją: Pan Pomidor, Pani Pikantna, Pani Fit, Pan Pomysłowy, Pan Wysmakowany oraz Pan Entuzjazm. Członkowie Ketchup Squadu są pełni pozytywnej energii i poczucia humoru. Symbolizują najlepsze cechy ketchupów Kotlin: pyszny smak, najlepsze składniki oraz prawdziwą pasję tworzenia.
Dzięki nim każda impreza na świeżym powietrzu nabierze nie tylko charakteru, ale również smaku! Ponieważ Kotlin to smak nr 1 w Polsce*! Intensywnie pomidorowy, przygotowany z wysokiej jakości pomidorów to absolutny król każdej imprezy – nie tylko tej grillowej. Do wyboru mamy całą gamę różnorodnych wariantów smakowych! Osoby, które lubią delikatny, łagodny pomidorowy smak
i dodatkowo dbają o sylwetkę mogą sięgnąć po ketchup Kotlin Łagodny 60% mniej kalorii. Dzięki niemu można się cieszyć ulubionymi grillowymi przekąskami bez wyrzutów sumienia! Z kolei fani intensywnych doznań smakowych z pewnością polubią piekielnie ostry ketchup Kotlin Extra Hot
z Piekła Rodem. To jednak nie wszystko! Każdy wariant smakowy ketchupów Kotlin jest bez konserwantów, bez substancji wzmacniających smak i bezglutenowy. Wybierz swój ulubiony i grilluj jak szef!
PRZEPISY:
Burgery drobiowe fit z botwinką
Składniki (6-8 porcji)
• 1 kg mięsa mielonego z kurczaka (ew. indyka) dobrej jakości, możemy też sami zmielić surowe piersi drobiowe
• 1 duży lub 2 mniejsze pęczki świeżej botwinki
• 5 ząbków czosnku
• 1 duża czerwona cebula
• 2–3 solidne łyżki musztardy francuskiej
• 1/2 łyżeczki startej skórki z cytryny
• 1 łyżka soku z cytryny
• 1 jajko
• 2 łyżki otrąb owsianych
• nasiona sezamu
• sól, pieprz
Dodatki:
• ketchup Kotlin Łagodny 60% mniej kalorii
• bułki (np. na żytnim zakwasie)
• sałata
• zielone ogórki
• czerwona cebula
• koperek
• ocet balsamiczny (2 łyżki)
• miód (1 łyżka)
• olej
• dowolne warzywa na sałatkę, np. pomidory, rzodkiewki
Sposób przygotowania:
1. Zmielone mięso przełóż do dużej miski. Czosnek obierz, drobno posiekaj i dodaj do mięsa.
2. Odetnij od botwinki buraczki, obierz je. Całość umyj.
3. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na 1 łyżce oleju, na patelni. Dodaj pokrojone łodyżki botwinki wraz z częścią pokrojonych jej listków. Pozostałe liście zostaw do przygotowania kanapek. Wlej sok z cytryny, całość wymieszaj i duś ok. 1 minutę. Ostudź.
4. Dodaj do mięsa jajko, musztardę, skórkę z cytryny, otręby i zawartość patelni. Dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku i odstaw na 15 minut (aby otręby napęczniały).
5. Uformuj kotlety, następnie obsyp je sezamem. Przy pomocy silikonowego pędzelka posmaruj ruszt grilla olejem. Grilluj wraz z innymi warzywami na małym ogniu.
6. W międzyczasie buraczki poprzekrawaj na połówki (lub ćwiartki, jeśli są duże). Dodaj do nich 2 łyżki octu balsamicznego i miód. Całość wymieszaj i grilluj wraz z pozostałym jedzeniem.
7. Pod koniec grillowania możesz lekko opiec pieczywo.
8. Ułóż kolejno na bułce warzywa i mięso, polej ketchupem.
Grillowane wege 'steki’ z kalafiora z parmezanem i ketchupem Kotlin Extra Hot Z piekła rodem
Składniki:
• młody kalafior – 2 duże główki
• roztopione masło klarowane – 6 łyżek
• olej rzepakowy – 2 łyżki
• sól, papryka wędzona, papryka słodka, suszony czosnek, suszona bazylia – po 1 łyżeczce
• parmezan – około 40 g
• ketchup Kotlin Extra Hot Z piekła rodem – do podania
Sposób przygotowania:
1. Główkę kalafiora opłucz i pokrój wzdłuż w 2 cm plastry tzw. steki.
2. Roztopione masło wymieszaj z olejem oraz przyprawami i każdy stek obficie posmaruj z dwóch stron.
3. Steki połóż na rozgrzanym ruszcie i grilluj około 4-5 minut z każdej ze stron.
4. Gorące steki, na koniec posyp startym parmezanem i polej ketchupem Extra Hot Z piekła rodem od Kotlina.
*Test produktu typu blind, zrealizowany wśród 807 konsumentów ketchupu w wieku 18-55 lat. Badanie przeprowadzono 01.2017 w miastach: Gdańsk, Toruń, Kielce, Lublin, Warszawa, Łódź, Poznań, Jasło. W badaniu testowano cztery najpopularniejsze marki ketchupów z wyłączeniem marek własnych sieci sklepów dyskontowych. Więcej na www.ketchupy.pl
Więcej informacji:
http://www.ketchupy.pl/