Zbliżają się święta a wraz z nimi nie tylko moc wrażeń, niespodzianek, ale też smaków i zapachów. To właśnie one będą królowały w Kredce w najbliższą niedzielę wraz z książką Agaty Królak „Ciasta Ciastka i takie tam” (wyd. Dwie Siostry).
Dzieci rozpoczną prawdziwą ucztę dla łasuchów i poznająświęta od kuchni.
Będą snuć opowieści o ulubionych potrawach wigilijnych, w szczególności o słodkościach. Odkryją tajniki najlepszych ciast, ciastek i ciasteczek oraz samodzielnie upieką, a następnie ozdobia świąteczne pierniki. Sprawdzą również, czy z tego co w kuchni wyszperać zdołają, można zrobić oprócz ciasteczek również ozdoby na choinkę? Na koniec wykonanymi skarbami ozdobią Kredkową choinkę. Będzie smakowicie!
Całość w reporterskim obiektywie aparatu fotograficznego uwieczni Akademia Fotografii Mateusz Sarełło.