Jak przygotować idealny koktajl? Z całą pewnością, to nie jest trudne wyzwanie kulinarne. Jeśli mamy ochotę na zdrowy napój w nowej, oryginalnej wersji, warto przyrządzić go na bazie napoju roślinnego Sante Organic. Jego kremowa konsystencja i delikatny, migdałowy smak sprawią, że koktajl wzbudzi zachwyt wszystkich miłośników owocowych smakołyków. Truskawki, mango, kiwi, napój migdałowy Sante Organic – tak niewiele składników wystarczy, by stworzyć orzeźwiający, prawdziwy przebój lata.
Przygotowując koktajl często sięgamy po mleko, jogurt czy lód. Warto pamiętać, że w tej roli doskonale sprawdzają się też napoje roślinne. To świetne rozwiązanie dla osób, które nie spożywają nabiału, ale też dla wszystkich, którzy poszukują pomysłów na urozmaicenie codziennej diety. Napoje roślinne znakomicie łączą się z owocami, tworząc pełną smaku i aromatu kompozycję.
Jednym z najpopularniejszych składników koktajli są oczywiście truskawki – soczyste, słodko orzeźwiające i kusząco czerwone. Prawdziwa kwintesencja lata! Sante proponuje, by połączyć je z mango i kiwi, dzięki czemu koktajl stanie się wyjątkowo pyszny, a owocowe, kolorowe warstwy nadadzą mu efektowny wygląd. Nieodzownym składnikiem, który wzbogaci smak koktajlu oraz nada mu przyjemną konsystencję, jest napój migdałowy Sante Organic. To produkt w 100% pochodzenia roślinnego, wyprodukowany z najwyższej jakości ekologicznych migdałów. Napój posiada certyfikat BIO i ma krótką listę składników – bez cukru dodanego.
A oto prosty patent, jak wzbogacić koktajl o jeszcze więcej wartościowych składników. Można dodać do niego inne produkty z asortymentu Sante: Siemię lniane, Nasiona chia czy Otręby owsiane.
Koktajl truskawkowy z mango i kiwi
na bazie napoju migdałowego Sante Organic
4 porcje
Czas przygotowania – 15 minut
Składniki:
Sante Organic napój migdałowy bez dodatku cukru 450 ml
Truskawki świeże lub mrożone 400 g
Mango 300 g
Kiwi 300 g
Miód lub ksylitol (opcjonalnie) – do smaku
Płatki migdałów i listki mięty – do dekoracji
Przygotowanie:
1. Truskawki miksujemy ze 150 ml napoju migdałowego. Przelewamy do 4 schłodzonych szklanek, do 1/3 wysokości.
2. Mango obieramy, usuwamy pestkę i miksujemy miąższ ze 150 ml napoju migdałowego. Przelewamy po grzbiecie łyżki do szklanek przykrywając warstwę koktajlu truskawkowego. Nie mieszamy.
3. Kiwi obieramy i miksujemy ze 150 ml napoju migdałowego Sante. Dosładzamy do smaku, jeśli to konieczne. Przelewamy po grzbiecie łyżki do szklanek, tworząc trzecią warstwę koktajlu.
4. Dekorujemy płatkami migdałów i listkami mięty. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu.
Napój migdałowy Sante Organic – to napój w 100% pochodzenia roślinnego, który zachwyca kremową konsystencją i delikatnym, migdałowym smakiem. Został wyprodukowany z ekologicznych migdałów i posiada certyfikat BIO. To produkt bez dodatku cukrów i bez sztucznych dodatków. Wyróżnia go niska zawartość tłuszczów nasyconych i niska zawartość soli. Wspaniale smakuje solo, idealny jako dodatek do koktajli, kawy, herbaty.
Sante to polska firma, która powstała w 1992 roku. Od początku wyznaczała trendy na rynku zdrowej żywności. Misją firmy jest dostarczanie żywności najwyższej jakości, mającej korzystny wpływ na zdrowie i samopoczucie oraz propagowanie wiedzy o prawidłowym odżywianiu oraz zdrowym stylu życia. Wizytówką Sante są produkty stworzone w 100% ze składników pochodzenia naturalnego, bez dodatku substancji konserwujących, wzmacniaczy smaku (w tym glutaminianów), sztucznych aromatów, barwników oraz emulgatorów i substancji spulchniających.