V Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku, który rozpoczyna się w Poznaniu 12 sierpnia ma w swojej ofercie również warsztaty dla najmłodszych smakoszy.
Zajęcia odbędą się w dwóch grupach wiekowych: 4 – 6 lat oraz 7 – 10 lat, poprowadzi je Katia Roman – Trzaska doskonale znana wielbicielom programu Little Chef nadawanego przez kanał Kuchnia TV.
Na warsztatach m.in.: Jak odróżnić cukinię od bakłażana? Kiedy dojrzewają gruszki? Skąd się bierze czekolada? Co to jest kuchnia regionalna? Czy olej ma smak? Odpowiedzi na te i podobne pytania poznają mali uczestnicy przepełnionych zabawą zajęć, które odbędą się w festiwalową sobotę i niedzielę na dziedzińcu Muzeum Archeologicznego w Poznaniu. Najmłodsi kucharze będą też mieli okazję zakasać rękawy i przygotować coś pysznego.
zapisy: tel. 515 118 714 lub mailowo: kontakt@ofds.pl
więcej informacji na stronie festiwalu: www.ofds.pl