Włoski romans na talerzu
Moda na makaron z pesto przywędrowała do nas z nad Adriatyku, i na dobre zagościła na rodzimych stołach. Słynnym zielonym pesto zajadamy się w domu, z przyjaciólmi, na spotkaniach biznesowych ale rownież na ….randce. To danie uwodzi swoją prostotą i świeżością. Jak mówią Włosi aby było smaczne trzeba je przygotowac „un momento” czyli absolutnie w jednej chwili. To dlatego składniki użyte do przygotowania pesto muszą być najwyższej jakości. Wówczas pesto jest lekkie, pyszne, absolutnie „perfetto”!
Marka Produkty Klasztorne wprowadza na rynek dwa produkty segmentu premium – pesto z pietruszki
i makaron z mąki pełnoziarnistej. Oba produkty są najwyższej jakości, ręcznie przygotowywane i pakowane, bez dodatku konserwantów, sztucznych barwników czy wzmacniaczy smaku. Pesto z pietruszki to każdorazowo charakterystyczny, szklany słoiczek o gramaturze 200 gram z białą papierową tasiemką przywołujacą na myśl najlepsze tradycje mieszczańskiego kredensu pełnego domowych specjałów. Makaron z mąki pełnoziarnistej pakowany w przezroczystą folię o gramaturze 250 gram, pozwala nam ocenić wielkość, kształt oraz jakość makaronu w chwili jego zakupu w sklepie. Całości dopełnia charakterystyczne logo z mnichami na obu produktach, których nie sposób pomylić z żadnymi innymi w sklepie.
Signore Penne rigati – Pan Rurka zaprasza do stołu
Tym, co wyróżnia makaron Produktów Klasztornych spośród innych, jest wysoka jakość produktu oraz wyśmienite walory smakowe pasty. Makaron został wyprodokwany z mąki pełnoziarnistej, odrobiny mąki pszennej oraz białka jaja kurzego. Dzięki zastosowaniu surowców wysokiej jakości makaron po ugotowaniu nie klei się, jest sprężysty i zachowuje swój pierwotny kształt. Ugotowany „al dente” ujawnia swój charketrystyczny lekko orzechowy smak i delikatnie „chrupie” w ustach. Idealny na wytrawnie, słodko
i ostro:)
Pesto z pieruszki- mówi samo za siebie
Pesto z pietruszki to absolutna nowość na rynku. Wyprodukowane z natki pietruszki pochodzacej wyłącznie z polskich upraw z subtelną kroplą oliwy z oliwek, dodatkiem naturalnych przypraw i ziół (m.in.: czosnek, oregano, tymianek, pieprz, sól), a także szczypty cukru trzcinowego stanowi czystą „poezję dla podniebienia”. Produkt to swoista bomba witamin i składników mineralnych. Natka pietruszki zawiera m.in potas, żelazo, magnez, sód, wapń, fosfor, fluor a także witaminę C i karoten, co skutecznie chroni organizm przed wolnymi rodnikami. Pesto z zielonej pietruszki doskonale smakuje z makaronem pełnozirnistym. To idealny pomysł na szybką i zdrową kolację dla mamy, taty jak i dziecka. Syci, doskonale smakuje i nie tuczy.
Penne na zielono
* makaron pełnoziarnisty 1 opakowanie 250 g
* pesto z pietruszki 200 g
* ser owczy wędzony
* świeża pietruszka
Sposób przygotowania:
Makaron pełnoziarnisty ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić, przelać niewielką ilością zimnej wody, by nie stał się zbyt zimny. Ugotowany makaron wymieszać z Pesto z pietruszki, następnie wyłożyć na talerze i posypać startym na grubej tarce serem owczym wędzonym. Potrawę przed podaniem ozdobić natką świeżej pietruszki. Gwarancja wyjątkowego, oryginalnego smaku.
Produkty dostępne w handlu tradycyjnym i nowoczesnym na terenie całego kraju.
Teraz również w sprzedaży internetowej: www.klasztrone.pl