Tego jeszcze nie było! Na Poddaszu rusza szkoła gotowania dla dzieci! Co dwa tygodnie, w niedzielę, dzieci będą poznawać rozmaite tajniki gotowania oraz dowiedzą się, że może ono być prawdziwą sztuką. Zajęcia będą się odbywać w blokach 2,5-godzinnych, w czasie których dzieci przygotują małe przyjęcie dla siebie i odbierających ich rodziców. Ponadto dowiedzą się: w czym tkwi sekret pomidora, jak można przestraszyć dyniowymi muffinkami, czy chleb da się lepić jak plastelina, czy z makaronu można zrobić ozdobną biżuterię, co ma ogórek do krokodyla i wiele, wiele innych ciekawostek…
Terminy zajęć:
- 24 października – Dynia, czyli wszystko o duchach
- 7 listopada – Makaron, czyli pomieszanie z poplątaniem
- 21 listopada – Jabłko, czyli od tego się wszystko zaczęło
- 5 grudnia – Chleb, czyli Mikołaj w kromce chleba
- 19 grudnia – Piernik, czyli święta tuż tuż
- 9 stycznia – Mleko, czyli białe szaleństwo
- 23 stycznia – Pomidor, czyli nie tylko sęk w keczupie
- 20 lutego – Naleśniki, czyli zawijanie na całego
- 5 marca – Ogórek, czyli tajemnica krokodyla
- 20 marca – Czekolada, czyli nie ma nic lepszego
- 3 kwietnia – Jarzynki, czyli “A to feler!” – westchnął seler
- 17 kwietnia – Ziemniak, czyli kartofel w stolicy
- 8 maja – Pizza, czyli tym razem na okrągło
- 22 maja – Marchewka, czyli “Wytęż wzrok!”
- 5 czerwca – Truskawki, czyli wakacje tuż, tuż
- 18 czerwca – Ciasteczka, czyli słodka kropka (uwaga – zajęcia wyjątkowo w sobotę)
Zajęcia odbywają się w dwóch grupach:
- grupa I – godz. 10:00-14.30
- grupa II – godz. 15:00-17.30
prowadzi: Magdalena Turnau i Agnieszka Malik. Zajęcia są skierowanie do dzieci w przedziale wiekowym klas I-VI, rezerwacja: tel.: 787 656 434, formularz zgłoszeniowy na stronie Centrum Warsztatów Twórczych Poddasze