Miodzio Burger powstawał z myślą o wszystkich, którym zależy na odkrywaniu nowych kompozycji smakowych w oparciu o coś tak popularnego, jak burger. Truskawki z mozzarellą, mango z czosnkiem czy rukola z miodem – ciekawe kombinacje spotykają się z bardzo pozytywnym przyjęciem.
Miodzio Burger pochodzi z Wrocławia, gdzie też można spotkać stacjonarnego foodtrucka. Wrocławianie okazali się wyjątkowo otwarci, teraz podbijają serca Warszawiaków podczas Slow Marketu nad Wisłą!
Składniki na flagowego Miodzio Burgera:
- bułka pełnoziarnista
- pierś z kurczaka w marynacie(oliwa, miód, czosnek)
- rukola lub ulubiona sałata
- pikle
- plastry boczku
- dressing oliwno-miodowy
Kurczaka i boczek grillujemy, bułkę delikatnie zarumieniamy. Rukolę maczamy w dressingu. Kiedy mięso jest już gotowe, zdejmujemy je z grilla, podajemy razem z resztą składników i formujemy burgera. Ważne, by bułki posamrować dressingiem po wewnętrznych stronach.