NOWOŚĆ – Hochland Gouda bloczek topiony
Do sprzedaży trafił właśnie najbardziej popularny i lubiany wariant serowy: bloczek topiony Gouda – nowy smak w rodzinie Hochland. Delikatny smak serka doskonale komponuje się z prostymi, jak i wyrafinowanymi dodatkami. Natomiast kremowa konsystencja umożliwia użycie zarówno w daniach na ciepło takich jak: tosty, zapiekanki i zupy, jak i do bezpośredniego spożycia, jako składnik kanapek, sałatek i innych potraw na zimno.
Bloczki to najważniejsza kategoria serów topionych w Polsce, zdaniem ekspertów warta jest rocznie 222 mln PLN. Bloczki mają największy udział – niemal połowę rynku – w kategorii serów topionych. Hochland jest liderem tej kategorii, prawie połowa rynku należy do bloczków topionych Hochland. Jednocześnie bloczki topione Hochland to grupa produktów świetnie rokujących. Wariant Gouda to nr 1 w kategorii sera żółtego, największej kategorii serowej, ale to również najbardziej popularny wariant w kategorii sera topionego w plastrach i kubkach, stąd decyzja o wprowadzeniu nowego smaku Hochland Gouda do sprzedaży.
Sugerowana cena detaliczna za opakowanie jednostkowe 100g nowych bloczków topionych Hochland Gouda wynosi 2,20 PLN.