W samym sercu letniej stolicy Polski powstało bajkowe miejsce, które pamiętamy z naszych najmłodszych beztroskich lat- historię życia Pinokia. W menu Pinokia dominuje kuchnia śródziemnomorska. Do sporządzania dań używane są produkty najwyższej jakości sprowadzane z Włoch przez wieloletnich i solidnych dostawców. W tej kuchni królują świeże zioła – bazylia, rozmaryn, tymianek, mięta, najlepsze włoskie sery jak parmezan, ricotta, mascarpone, a przede wszystkim mozzarella firmy Galbani, pasta truflowa, suszone na słońcu pomidory, szynka parmeńska oraz wiele innych zdrowych i smacznych produktów składających się na charakterystyczny smak i zapach kuchni włoskiej. Ta restauracja to doskonałe miejsce zarówno na biznesowe spotkanie, jak i kolację z przyjaciółmi, romantyczne rendez-vous albo rodzinny obiad z dziećmi. Może być także codziennym przystankiem na smaczny i niedrogi lunch, który ceni sobie wielu naszych sąsiadów. Chcemy, aby bezpretensjonalny charakter miejsca służył przyjemności biesiadowania. Latem można miło spędzić czas w zaciszu ogródka, gdzie biesiadnicy znajdą spokój i wytchnienie, oraz mogą przyprowadzić ze sobą czworonoga. W zimowe chłody rozgrzać się można przy grzanym piwie i winie, a przytulne wnętrze i domowa atmosfera pozwalają czuć się swobodnie. Znakomita kuchnia i zaciszna atmosfera to tylko niektóre powody, dla których warto odwiedzić "Pinokia", a później tu nieustannie powracać.
Restauracja Pinokio
19 kwietnia 2010