WARSZTATY KULINARNE – PROGRAM NA PAŹDZIERNIK 2012
GOTOWANIE DLA RELAKSU
KUCHNIA BAŁKAŃSKA, 05.10.2012, PIĄTEK, GODZ.18.00
Witajcie na Bałkanach, nieeuropejskim skrawku Europy, krainie wyjątkowych rytmów i niepowtarzalnych smaków. Podróż po smakach przeplataną opowieściami o Bałkanach zaczniemy od Bośni, gdzie skosztujemy najlepszego börka sa sirom w towarzystwie bałkańskiego jogurtu. W Serbii będziemy delektować się pożywnym djuveč, oraz….niespodzianką. Zahaczymy też o granicę z Bułgarią, gdzie toczy się odwieczny spór o šopską salatę i gdzie ugasimy pragnienie oszałamiającym taratorem. I nie będzie to koniec zaskoczeń…
PROWADZĄCA: Krysia Roszak – antropolog kultury, wielbicielka podróży kulinarnych i nietypowych odkryć smakowych, członkini Polskiego Towarzystwa Turystyki Kulinarnej i autorka projektu AFRYmind.
ILOŚĆ UCZESTNIKÓW: 10-16 osób CZAS TRWANIA: 3-4 godziny CENA:120 zł